torstai 18. tammikuuta 2018

Etsin toimitilaa verstaalleni


Opintojen loppu lähestyy ja samalla lähestyy se päivä, kun Tmi Tapani K. alkaa toimia täysaikaisesti ja minusta tulee päätoiminen yrittäjä. Koulu päättyy osaltani 31.5.2018 ja niihin aikoihin minulla pitäisi olla paikka, missä jatkan näitä huonekaluhommia.

Muutamia paikkoja olen jo käynyt katsomassakin, mutta sitä oikeaa en ole vielä löytänyt. Sen vuoksi esitän tässä lukijoilleni pyynnön, että jos joku tietää mahdollisesti sopivasta vuokratilasta, voisi siitä minulle kertoa. Vuokrasopimuksen syntymiseen johtavan vihjeen antajalle olen ikuisesti kiitollinen ja enköhän minä myös jotain konkreettista keksi löytöpalkkioksi.

Toimitilan tulisi täyttää seuraavat vaatimukset:

  • Sijainti Oulussa mielellään enintään noin 10 kilometrin päässä Tuirasta
  • Koko noin 40 - 60 neliömetriä
  • Pitäisi olla katutasossa tai jos ei ole, olisi oltava luiska tai riittävän iso hissi niin, että isommatkin huonekalut saadaan verstaaseen ja verstaasta ulos
  • Lämmin (normaali huonelämpö)
  • Kuiva
  • Varustettu WC:llä ja kylmä- ja lämminvesihanalla (riittää, jos nämä ovat lähellä esim. käytävän varrella - ei tarvitse välttämättä olla samassa tilassa)
  • Työskentelyyn riittävä yleisvalaistus
  • Koneellinen ilmanvaihto (purunpoistoa varten hankin puruimurit, mutta normaali ilmanvaihto tarvitaan silti)
  • Riittävästi pistorasioita (valovirta riittää, voimavirralle ei ole tarvetta)
  • Ainakin yksi ikkuna (mielellään avattava)
Ja tietysti ihan poissulkevana vaatimuksena on, että tilan ympäristössä ei saa olla toimintoja, jotka häiriintyvät puuntyöstökoneiden aiheuttamasta ajoittaisesta melusta. Siten toimitila ei voi sijaita esimerkiksi asuin- tai liikehuoneiston alapuolella kerrostalossa.

Kirjoitin edellä, että "tulisi" täyttää vaatimukset. Ainakin osasta vaatimuksia voin joustaa, jos puute on riittävästi kompensoitu vuokran suuruudessa. 

Toimitilan suhteen kysymys on kuitenkin lopulta kompromissista, joten kannattaa vinkata, vaikka ihan kaikki vaatimukset eivät täyttyisikään. Vaikka en välttämättä tarvitse tilaa ennen kuin koulun loppumisen aikoihin, voin kyllä vuokrata sen aiemminkin, jos oikein hyvä paikka löytyy.

Kaikki apu otetaan kiitoksella vastaan!

1 kommentti:

  1. Toivottavasti olet jo löytänyt vuokratilan itsellesi. Kriteerit on melko samat kuin meilläkin, miehelläni on siis hallin hankita mielessä ja olemmekin yrittäneet katsella vaihtoehtoja. Lopulliseen päätökseen emme vielä ole päässeet. Hän ites tahtoisi harjoittaa sielä hitsaushommia, pitäisi myös olla sellainen etteivät äänet häiritsisi muita.
    https://www.asennustiimi.fi/palvelut/hallin-hankinta/

    VastaaPoista